Протеинов френски тост (Fit&Strong French Toast)

admin-ajax (2)

Френски тост (French toast) е популярна закуска по света, която се приготвя лесно и е изключително вкуска и засищаща. В основата си може да се каже, че прилича на нашите пържени филийки, но поднесени по различен начин. Ние не сме фенове на пържената храна, затова ви предлагаме вариант за приготвяне без литри олио в тигана. А крайният резултат ще бъде толкова впечатляващ, сякаш сте били в някой от така популярните напоследък brunch ресторанти (само че без да сте дали 10-12 лв за закуска).

Френският тост има 1 основна и много важна съставка - приготвя се от филийки хляб. Хубавото е, че не е задължително хлябът да е пресен. Получава се чудесно и със стар, сух хляб. За предпочитане е обаче винаги да избирате качествен хляб за вас и за семейството си. Ако нямате възможност да печете домашен хляб, то потърсете хлебопекарна около вас, от където да купувате. А защо не да се доверите дори на друг човек, който приготвя хляб у дома. Със сигурност избягвайте пакетираните хлябове в магазините - няма нищо качествено в тях (обърнете внимание на съдържанието и сами ще се убедите).

френски тост

Ето и необходимите продукти за този протеинов френски тост:

- 2  филии хляб
- 1 яйце
- 100мл мляко (обикновено или ядково)
- 15г мед, кленов сироп или сироп от агаве
- 1/2 доза протеин на прах - 15-20 г
- ципка канела и индийско орехче
- 10г фъстъчено масло или блокче шоколад
френски тост
Запиши се за безплатна консултация

Начин на приготвяне:

- За сместа са ви необходими следните съставки: яйце, мляко, протеин на прах, мед (кленов сироп), канела и индийско орехче. Смесвате тези съставки и разбърквате, за да се разтвори протеина.
- Потапяте филийките в сместа, за да се напоят добре. Нашите филийки са с дебелина около 1см и остава малка част от сместа, която изливаме отгоре им, докато се приготвят на тигана. Ако вашите филии са по-тънки и ви остане повече смес, може да приготвите още 1 филийка.
- Филийките се пекат на тиган с незалепващо покритие. Може предварително да намазните леко тигана с масло или да напръскате със спрей за готвене, ако разполагате с такъв.
- За да не изгорят филийките, печете на средно висока температура (при нас това е степен 6 от 9).
- Печете всяка филийка и от двете страни.
- След като са готови, намажете едната филийска с фъстъченото масло и поставете отгоре другата. Можете да сложите блокче шоколад или сладко между филийките. Отгоре гарнирате с плодове по избор.
френски тост

Калорийно съдържание:

Калорийното съдържание на френския тост зависи от вида и количеството използван хляб, както и гарнирането - колко точно фъстъчено масло или шоколад ще сложите между филийките и какви плодове ще подберете.

Нашият френси тост, който виждате на снимките, има 535 калории, от които:

- 35г протеин
- 15г мазнини
- 65г въглехидрати
В блога ни можете да намерите още страхотни идеи със здравословни рецепти.

Не забравяйте да споделите рецептата с вашите приятели и да ни отбележите на стори в Instagram

Приятни хапване и бъдете здрави!

А как да се наслаждавате ежедневно на тези рецепти, докато тренирате и постигате мечтаната форма, можете да разберете като ни пишете за Online Coaching.

Поздрави,

Fit and Strong
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram