Здравословни протеинови палачинки с шоколад

IMG_1838-scaled-e1587805988100
С годините палачинките се възприеха като символ на неделна закуска за цялото семейство. Всеки чака с нетърпение неделната сутрин, за да седне на масата, отръпана с пълна чиния палачинки и най-различни топинги. Ние си позволихме да нарушим тази традиция и закусваме с палачинки почти всяка сутрин.

Днес ви представяме нашия здравословен вариант на американски палачинки, богати на протеин и с малко калории
палачинки
В спомените ни за палачинки изниква една основна съставка – масло. Задължително тиганът за палачинки се намазваше обилно с масло. На първо място бихме ви посъветвали да се сдобиете с тиган с незалепващо покритие. Използвайте минимално количество мазнина – няма да усетите голяма разлика във вкуса, но определено ястията ви ще са доста по-нискокалорични.

Съставки за 1 порция от нашите протеинови палачиники:

- 1 яйце
- 2 или 3 белтъка
- 30г кокосово брашно
- 10г какаови зърна
- 10г протеин на прах
- 50мл прясно мляко
- бакпулвер
- канела

Начин на приготвяне:

1. Използвайте голяма купа, в която смесете всички съставки. Разбиркайте добре, докато кокосовото брашно се разтвори напълно и няма топчета. Може да ви отнеме известно време.
Един съвет за кокосово брашно: не прекалавайте с количеството, ако го използвате и в други рецепти. То поема много течност и се получава доста гъста смес.

2. Ако ще правите палачинки за 2-ма човека, удвоете съставките. Може да използвате 2 или 3 белтъка за човек. Зависи какво количество протеин искате да си набавите.

3. Протеинът на прах може да се пропусне, ако не разполагате с такъв. Целта му е да повиши количеството протеин, но и да придаде допълнителен вкус на сместа, ако е овкусен. Ние използваме най-често такъв с вкус на шоколад.

4. Предварително загрейте тигана на по-висока степен, а преди да започнете го намалете малко.

4. За да постигнете формата на американските палачинки, слагайте по 1 лъжица от сместа. Когато се образуват балончета, обърнете палачинката, за да се изпече от другата страна. Ако тиганът ви е с незалепващо покритие, не ви е необходима мазнина. Ако имате притеснения, препоръчваме да напръскате леко със спрей за готвене.
В блога ни можете да намерите още страхотни идеи със здравословни рецепти.

Не забравяйте да споделите рецептата с вашите приятели и да ни отбележите на стори в Instagram

Приятни хапване и бъдете здрави!

А как да се наслаждавате ежедневно на тези рецепти, докато тренирате и постигате мечтаната форма, можете да разберете като ни пишете за Online Coaching.

Поздрави,

Fit and Strong
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram